MAISON INTERIEUR: TOTAALINRICHTING VAN A TOT Z ZONDER ZORGEN

ER IS EEN BETERE MANIER OM JE DROOMWONING TE REALISEREN. BEN JE TOE AAN JE ECHTE THUIS MAAR KIJK JE OP TEGEN (VER)BOUWSTRESS?

Maison Interieur staat voor interieurarchitectuur en interieurinrichting op maat. Wij ontwerpen en realiseren het totaalconcept van je interieurinrichting voor zowel nieuwbouw als renovatie.
Van binnenhuisarchitectuur tot en met de hele interieurstyling van je dromen.

VER-BOUWEN: DE ULTIEME RELATIETEST? NIET MET MAISON INTERIEUR

Bouwen en verbouwen kan veel tijd en energie kosten. Meer zelfs: een (ver)bouwproject of renovatie kan je relatie onder druk zetten. Als het lang duurt en je daarnaast nog werkt, kinderen hebt… raak je opgebrand. Dat wil je niet. Wat je vooral wilt is in alle rust en vertrouwen kunnen uitkijken naar jullie nieuwe thuis. Of dat nu een stijlvolle woning is, een bijzonder landhuis, een klassevolle villa, een statig herenhuis of nog een volledig andere droomwoning. Toch?

 

Het klikte meteen, van bij het eerste contact hadden we vertrouwen dat het goed kwam.

Al 2,5 jaar waren we op zoek naar de juiste bouwpartner. Dat woog enorm op onze relatie. Door de stress en ruzies gaven we bijna onze mooie interieurdroom op. We wilden het eigentijds, geen standaardpakket. De keuken en badkamer die men ons voorstelde was helemaal niet naar ons wensen. Het frustreerde ons. Het dreef ons zelfs uit elkaar.

Gelukkig vonden we een bouwfirma die alles in casco kon opleveren en konden we de verdere uitwerking op maat en naar onze wensen overlaten aan binnenhuisarchitecte en binnenhuisstyliste Anne-Marie van Maison Interieur.

De architect  en Anne-Marie konden heel goed samenwerken. Waar de architect en bouwfirma losliet, nam Anne-Marie over. Geen dubbele kosten dus.

Vanaf dag 1 was er een klik. Alles werd grondig voorbereid en alle details werden bekeken. Anne-Maries professionele, rustige ontvangst en sterke visie en aanpak waren een verademing.

Ze luisterde en door haar aanpak verliep alles vlot en gestructureerd – zowel tijdens de dossiersamenstelling als in de ontwerpfase. Ze hield ook rekening met technische zaken en overlegde met de aannemer bijv. om onze gordijnrails te laten verdwijnen in het plafond en te verstevigen. Ook over de plaats van de verlichting dacht ze mee. Ze herbekeek de dressing volledig zodat we een extra kastenrij hadden zonder ruimteverlies. Echt vakwerk.

Bij elk keuzemoment stond Anne-Marie als interieurexpert ons bij. En van zodra ons huis in casco werd opgeleverd nam zij de coördinatie en begeleiding over. Op maar vier maanden was ons huis volledig afgewerkt.  De communicatie verliep vlot en de offertes van de stielmensen werden opgevolgd en volledig nageleefd. Nergens onaangename verrassingen.

Anne-Marie is heel toegankelijk. Alles was bespreekbaar. Haar manier van werken is heel doorzichtig, en konden in haar all-in one stappenplan heel erg vinden! We hebben haar ook vaak carte blanche gegeven in bepaalde ruimtes, ze wist na onze opgave wat te doen. Waanzinnig hoe zij alles heeft vertaald en gereflecteerd op ons. De rust keerde weer. Dat is dankzij haar vakbekwaamheid en haar sterke, professionele team van stielmensen.

Van high end gesproken: Anne-Marie realiseerde het interieur van onze dromen.
We lieten alles over quasi zonder stress. We konden genieten van ons gezin. Je bouwt maar één keer in je leven, maar op deze manier zouden we het zo opnieuw doen!

Didier en Carine,  CEO dakbedrijf – verpleegster

VOOR JE DROOMWONING ZIJN DE JUISTE MENSEN, EEN GOEDE PLANNING EN GOEDE COMMUNICATIE BELANGRIJK.

Anders kan een verbouwing wel eens uitdraaien op een juridische strijd. Veel voorkomende problemen zijn:  

 • (veel) te late oplevering
 • niet de verwachte kwaliteit van de uitgevoerde werken of afwerking
 • andere materialen dan afgesproken
 • een rommelig achtergelaten werf

Gelukkig kan het anders. Je kunt moeiteloos je woonst omtoveren tot een droomhuis zonder discussies met aannemers, ontwerpers en stielmensen.

 
Dankzij het ALL-IN-ONE STAPPENPLAN:
 • haal je een heel ervaren en creatieve interieurarchitect en -stylist binnen die de prachtigste en duurzaamste materialen werkt – binnen je budget
 • is er een gestructureerde driefasen-aanpak
 • heb je de zekerheid van coördinatie omdat Maison Interieur een eigen bouwteam heeft en aanstuurt
 • kun jij je ontspannen tijdens de verbouwing en tijd besteden aan je werk, gezin en hobby’s. Zo ervaar je minder stress, ben je uitgerust en vol energie voor alles wat voor jou belangrijk is.
 • worden de grote en vuilste werken snel en in één keer uitgevoerd 
 • ben je volledig ontzorgd waardoor er geen druk is op je relatie, je leefsituatie goed is en een hogere levenskwaliteit ervaart
 • toon je na de verbouwing of renovatie met trots je huis aan familie en vrienden. Wedden dat je complimentjes krijgt over de prachtige afwerking, de mooie stoffen en de authentieke en unieke look en feel van je huis?

KORTOM: HET INHUREN VAN EEN INTERIEURARCHITECT EN -STYLIST IS GEEN OVERBODIGE LUXE

Midden november 2017 startte Maison Interieur met een totaalrenovatie (inclusief totaalinrichting en binnenhuisinrichting) van een villa met drie grote slaapkamers bij Marie-Claire. Op 8 januari 2018 begonnen de uitbraakwerken op de gelijkvloerse verdiepen, aan de trap en op de bovenverdieping.

Er moest heel wat gebeuren: nieuwe chape, voorzieningen voor sanitair, nieuwe elektrische leidingen, elektriciteit, natuursteenvloeren, parket, pleisterwerken, nieuwe ondertrap en trap. Bovendien moest er een nieuwe maatwerkkeuken komen net als een nieuwe badkamer, dressing, zowel ingemaakte of losstaande kasten, rolluikkasten, nieuwe deuren, nieuwe meubelen en gordijnen.

In precies drie maand tijd was het volledige huis geschilderd en konden de gordijnen ophangen worden. Tien dagen later werden de meubelen geleverd. Marie-Claire had een appartement gehuurd voor zes maanden, met eventuele verlenging voor extra zes maanden.

Via het all-in-one stappenplan van Maison Interieur lukte het Marie-Claire en haar gezin om binnen 4 maanden te verhuizen naar hun droominterieur. ‘’Fenomenaal dat dit mogelijk was”, aldus Marie-Claire.

Het Maison Interieur all-in-one stappenplan bestaat uit 3 fasen
1. COMBINEER AUTHENTIEKE STIJL MET TIJDLOZE NATUURLIJKE MATERIALEN
In deze fase krijg je bij jou thuis een uitgebreid creatief en professioneel advies voor de schikking van de ruimtes, kleuren, stalen en materialen. Elke ruimte heeft zijn specifieke lichtinval, vormgeving, hoogte, breedte, kleuren… We stellen een moodboard samen die jouw unieke persoonlijke smaak tot uiting brengen. Hierbij leg ik zoveel mogelijk stalen in je woning zodat je de beste beslissing neemt. We brainstormen over ideeën, bekijken stalen en doen eventueel opmetingen. Voor het persoonlijke advies in deze fase kom ik regelmatig bij je langs.
2. BESPAAR TIJD, GELD EN MOEITE
Dit is de fase van het overzicht en de uitwerking tot in de puntjes. Zo voorkomen we eventuele struikelblokken. Problemen worden snel opgelost zodat het project er zo weinig mogelijk hinder van ondervindt. Door de goede connecties van Maison Interieur kom je met de juiste mensen en groothandels in contact zodat je meubelen en decoraties met goede prijs/kwaliteit verhouding krijgt. Zo bespaar je veel geld. In deze fase krijg je de offertes en vinden de werfbesprekingen plaats tussen Maison Interieur en de vaklui. Maison Interieur volgt voor jou de offertes op en regelt alles administratief.
3. STAP IN ONTSPANNEN LEEFPLEZIER
Slaap op beide oren. Maison Interieur coördineert de volledige uitvoering van je project. Ook voor werfbezoeken hoef je zelf geen tijd vrij te maken. De orders, bestellingen, leveringen, mailverkeer en afrekeningen verlopen via Maison Interieur. Je blijft wel op de hoogte via samenkomsten, of regelmatige briefings. Zo loopt de verbouwing of renovatie op rolletjes. Jij focust je ondertussen op wat voor jou belangrijk is zonder last van stress, details die kopzorgen geven… Het enige dat je moet doen is ontspannen genieten terwijl je woondroom uitkomt.
Het ALL-IN-ONE  stappenplan staat voor:
 • duidelijke afspraken en altijd voldoende informatie over de loop van de verbouwingen
 • een vlotte, efficiënte aanpak en opvolging zodat je dagelijkse routine zo veel mogelijk behouden blijft. Je hakt snel knopen door.
 • de zekerheid van een team betrouwbare stielmensen die op elkaar zijn ingespeeld zodat je project vlotter en aangenamer verloopt. Een mooie professionele samenwerking en afwerking.
 • geen kopzorgen voor jou want alle afspraken, contacten en vragen verlopen uitsluitend via Maison Interieur.
 • kwaliteit tegen een goede prijs die past bij jouw smaak
 • de mogelijkheid om je renovatie of verbouwing te realiseren in één keer of gefaseerd.
 • geen onaangename verrassingen.

VRAAG JE GRATIS INTERIEURGESPREK

00
Minutes
00
Seconds

 

Geniet van onze tijdelijke actie!

Vraag je gratis interieurgesprek op maat