RAAMDECORATIE OP MAAT

Raamdecoratie geeft een bestaande ruimte body en karakter. Natuurlijke stoffen zoals linnen of een combinatie met linnen brengen leven in je woonkamer of slaapkamer. Raamdecoratie geeft een ruimte sfeer en warmte. Maison Interieur brengt een ruimte tot leven met de juiste raamdecoratie.  Hierbij is oog voor detail cruciaal. De juiste combinatiekeuze van stoffen bij een muurkleur en eventuele bestaande meubelen kan een ruimte naar een hoger niveau tillen.

INTERIEURSTYLISTE & BINNENHUISARCHITECTE

Anne-Marie Hubau van Maison Interieur is zowel interieurstyliste als binnenhuisarchitecte.  Hierdoor onderscheidt ze zich van anderen doordat ze beide ambachten tegelijk kan aanbieden.

Bij raamdecoratie komt veel kijken: correct opmeten van de ruimte en de ramen, keuze van materialen, texturen en kleur.  Maison Interieur werkt met vakmannen en een eigen naaiatelier. Er wordt gezorgd dat het hele proces van opmeten, materiaalkeuze tot afwerking in volledige samenspraak gebeurd. 

Ook voor de kleinere projecten kan je bij Maison Interieur terecht. Verlichting met een linnen gordijn combineren? Of een ruimte laten schilderen waarbij uw raamdecoratie beter uitkomt? Alles kan bij Maison Interieur.

Elk project, groot of klein wordt ambachtelijk vervaardigd met een uniek resultaat. Kwaliteit staat bij Maison Interieur voorop.

Speciaal voor interieurliefhebbers voor natuurlijke stoffen heeft Anne-Marie het
ALL-IN-ONE CONCEPT raamdecoratie pakket samengesteld.
 
In dit pakket ontvang je:
 • Vakkundige begeleiding voor maten, kleur en materialen m.b.t. je raamdecoratie. Dit betekent dat je volledig ontlast van allerlei stress en twijfelangst, om de juiste keuzes te maken . Je woning toont zich daarna als een gezellige, sfeervolle en tijdloze plek om op tot rust te komen.
 • Anne-Marie zorgt voor een gedetailleerde aanpak. Jij als klant weet wat je  aanschaft. Bijvoorbeeld als de zon heel hard schijnt gedurende de gehele dag, dan kan je geen gordijnen aanschaffen die 100% linnen zijn zonder voering. Dan raadt zij stoffen aan die gemengd zijn en sowieso met een voering.
 • Advies over de materiaalsamenstelling van verschillende stoffen. Zelf werkt Anne-Marie voor 80% met linnen omdat ze graag met natuurlijke materialen werkt. Zo hebben we een oplossing zodat de krimpage beperkt is. Uiteraard is het ook mogelijk voor ander soort materiaal of gemengde stoffen te kiezen. Voor ieder wat wils.
 • Het geweldige netwerk van Anne-Marie erbij waar je terecht kunt, als na service voor o.a. reiniging van de stoffen.
 • Zetelgarnieren zijn ook mogelijk. Voor bestaande zetels, kussens, of buiten kussens, je kan het zo gek niet bedenken, de stoffering wordt aangepast. Zo vragen restaurants vaak brandwerende gordijnen, of boten  outdoor stoffen. Een zetel stof is zeer typerend, want deze dient sterker te zijn vanwege de slijtages.
Kortom, met de juiste raamdecoratie is het alsof je in een nieuw interieur belandt waar je de optimale balans en sfeer aantreft en de impact van kleur en materialen beleeft. Bovendien ervaar je geen gedoe, heb je in alle rust deze bijzondere sfeer tot stand zien komen en zie je alles fantastisch bij elkaar passen
 • Heb je alles in 1 hand: ze komt advies geven, opmeten, zorgt dat het goed geconfectioneerd is, tijdig wordt afgeleverd en geplaatst.
 • Ervaar je uitzonderlijke persoonlijke service  waar op alles wordt gelet  en niet zoals in een winkel waar ze enkel willen verkopen
 • Krijg je toegang tot  stoffen die in geen enkele winkel te vinden is.
 • Anne-Marie komt met 1 afspraak ter plaatse gewapend met stofstalen en/of systemen (maximaal 2 uur)
 • Er is een voorlopige opmeting van de raamdecoratie
 • Dan volgt de berekening van de stoffen, ruimte, materialen etc.
 • De offerte wordt opgemaakt
 • En daarna wordt de offerte voorgelegd      
BEZOEK AAN HUIS

Voor elk project bezoekt Anne-Marie de klant aan huis, gewapend met een rijk assortiment aan eigen, vaak zeer unieke stalen (70% van de stalen vind je NIET in de raamdecoratie winkels !). Zij adviseert je de juiste combinaties en houdt daarbij rekening met alle elementen in je woning. Na dit proces kan u dienst doen op een plaatsingdienst. Of raden wij een eigen plaatsingdienst aan voor meer complex plaatsingen waar bijvoorbeeld elektrische zonnewering aan te pas komt. Dit zijn 2 extra services die we graag aanbieden.

Veelgestelde vragen over raamdecoratie

Dat is inderdaad een optie dat u zelf de stoffen komt kiezen, bij mij ter plaatse, om zelf alles te confectioneren. Ook eventuele toebehoren kan u uitkiezen.

We beschikken over allerhande soorten stoffen. Zo kunnen we iedereen helpen. Natuurlijk staat prijs-kwaliteit centraal en vragen uiteraard natuurlijk geweven stoffen een bepaalde investering.

Indien nodig, kunnen we de raamdecoratie in stappen voorzien. De offerte is gemaakt en je kent min of meer de kostprijs om het te laten uitvoeren (opgelet materialen en grondstoffen kunnen jaarlijks klein beetje verhogen als bepaalde stoffen kunnen wel uit collectie gaan, m.a.w. zolang de voorraad ook strekt).

Bijvoorbeeld je voorziet eerst de voilestofjes voor de vouwgordijnen of houten lamellen of aangeklede rolgordijnen, zodat niemand kan binnenkijken. En een jaar later kunnen we deze sfeer verder verfraaien met overgordijnstoffen, dit zijn zogenaamde draperieën.

Jullie kunnen beroep doen op een externe plaatsing dienst, en eenvoudige plaatsingen komen we zelf met 2 personen plaatsen.

Indien we plaatsen, dienen de eigenaars ons op de hoogte te stellen, indien er bepaalde leidingen of dergelijke elementen aanwezig zijn.  

We moeten vooraf weten vanaf welke hoogte en met welk soort systeem we ze mogen ophangen.

Gezien onze specialisatie linnen is, begeleiden we de mensen in dit proces. We werken samen met een gespecialiseerde firma die de stoffen voorbewerkt zodat het krimpen minimaal is, vaak maar tem 1%.  Uiteraard zijn jullie eindklanten nog steeds de beslissende keuze hierin. Ook voor een na-service (reinigen), sturen we jullie door.

Raamdecoratie zonder voering, raden wij ten stelligste af, is op eigen risico, daar de stoffen onmiddellijk verkleuren (kleuren gaan af), de stof en haar slijtage neemt enorm vlug af, tem er zelf gaten of scheuren zich kunnen voordoen op korte termijn. OPGELET, indien dit linnenstoffen zijn, kunnen deze enorm vlugger en extremer werken indien de zon volledig op de ramen schijnen. Ik raad steeds aan om een gemengde of synthetische stof aan te schaffen aan deze ramen. Elke klant wordt bij aanvang gewezen op deze mogelijkheden, worden uitermate zeer uitgebreid gebriefd over de materialen en samenstelling van hun stof.

Op elke afspraak wordt gevraagd hoe lang jullie deze wensen, afhankelijk van stijl tot stijl uiteraard. Indien een linnen, of natuurlijke stof wordt geopteerd, dan is dat onmogelijk dat een linnen of natuurlijke stof, niet meer beweegt. Naargelang de vochtigheidsgraad en warmte graad in uw woonst, zal deze uitzetten en krimpen. Een voorbehandeling wordt aangeraden, daar deze slechts minimaal bewegen (1%). Indien niet is dat op eigen risico. Tenslotte zorgen we voor verstelbare haken, zodat je ze nog steeds iets hoger of lager kan hangen.

Wil je liefst dat ze over de grond hangen en bedenkt u zich nadien? Dan kunnen we dit steeds aanpassen, uiteraard  alle soorten aanpassingen tegen vergoeding. Wij werken daarom met verstelbare haken, zodat u zelf klein beetje kan mee spelen.

VRAAG JE GRATIS INTERIEURGESPREK

00
Minutes
00
Seconds

 

Geniet van onze tijdelijke actie!

Vraag je gratis interieurgesprek op maat